Blomstrende Sommerglæde på Lundegaardens Marker

Oprettet d.

Blomstrende Sommerglæde på Lundegaardens Marker

Sommeren har endelig gjort sit indtog på Sejerø, og med den kommer en eksplosion af farver og liv på Lundegårdens blomstermarker.

 

Disse marker, kendt som Blomsterbrak eller bestøverbrak, repræsenterer en innovativ videreudvikling af de traditionelle brakmarker, som landbrug lægger udyrket hen.

 

Lundegården har  sået godt 16 hektar af vores egen jord med en særlig blanding af blomster, nøje udvalgt for deres rige indhold af pollen og nektar. 

Vi kunne have valgt at dyrke kornmarker på disse arealer, men vi besluttede at etablere blomstermarker for at støtte biodiversiteten på Sejerø, herunder honningbier, vilde bier, sommerfugle og svirrefluer.  Disse vigtige skabninger spiller en uundværlig rolle i økosystemet og trænger desværre ofte til ekstra støtte.

På trods af enkelte skeptikere overfor dette projekt,  viser vores egen erfaringer en betydelig tiltrækning af insekter, der nyder godt af de blomstrende marker!

Vi ser et væld af bier, insekter og sommerfugle i dagtimerne, og natsværmere, der flyver over markerne i de sene aftentimer.

Blomstermarkerne er strategisk placeret forskellige steder rundt om på øen, herunder foran Lundegaarden ved lejlighedsvej, ved campingpladsen og helt ud til vestenden, ved helikopterpladsen.

Disse placeringer sikrer, at de blomstrende planter strækker sig gennem hele sommeren, tilfører skønhed og kaster frø, der vil sikre blomsternes tilbagevenden næste år.

 

Blomsterblandingen omfatter en bred vifte af arter såsom hvidkløver, esparsette, honningurt, boghvede, hjulkrone, rødkløver, lucerne, cikorie, katost, solsikke, dild og morgenfrue. Disse blomster er ikke kun valgt for deres æstetiske kvaliteter, men også for deres evne til at tiltrække og støtte det lokale insektliv.

 

Blomstermarkerne er også en gave til øens beboere og besøgende. Man er mere end velkommen til at plukke en lille buket med hjem, dog med en vigtig anmodning om at lade nok blomster stå tilbage til insekterne. Det er en smuk gestus, der viser, hvordan vi kan dele og pleje vores natur, samtidig med at vi nyder dens skønhed.

Vi ønsker jer alle en god sommer på Sejerø, og håber I vil tage del i og værdsætte denne blomstrende fornyelse, der gavner både mennesker og natur.

God Sommer på Sejerø

BESØG VORES NETBUTIK- KLIK HER