Alle vores ingredienser er skrevet med deres INCI navn, både på label og i webshoppen, hvilket lovgivningen kræver. Dette er "standard " navnet på ingrediensen, som bruges i hele verden.  - Vil du vide mere om hver enkelte ingrediens, har vi nedenfor lavet en liste så du kan få et bedre indblik i hvad der er i produktet.

Er du i tvivl om det mindste, tøv ikke med at kontakte os på Info@lundegaardens-hudpleje.dk 

Venlig hilsen Os på Lundegaarden

 

 

  • Aloe barbadensis Leaf Juice Powder *;  Er pulverformen af ​​økologisk aloe Vera plante. Det er fremstillet af tørrede blade af aloe planten og fungerer som en blødgørende og fugtgivende ingrediens. Findes i vores, hudcremer, flydende shampoo og baby bad.

  • Alpha isomethyl Ionone ; Er en duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier. Findes bla. I Viol.  Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen, under hvert produkt.

  • amyl cinnamic aldehyde ; Er en naturlig duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier. Findes bla. I jasmin. Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Aqua ( vand ) – behøver ikke yderligere præsentation J

  • Aroma ; Vi tilsætter aroma/smag I vores læbebalsam. Vi anvender KUN aroma der er godkendt til brug i læbeprodukter i henhold til lovgivningen.

  • Backhousia citriodora oil ; Citron myrte olie,  er stærkt aromatisk og har en karakteristisk duft af citrus. Den indeholder omkring 90-98% af citral, og mineraler som calcium, zink og magnesium i gode mængder, samt vitamin A og E. Vi bruge denne olie i vores honning sæbe, både for at give duften til produktet, men også for at tilføje de naturligt plejende ingredienser. Olien har gode egenskaber ved hudproblemer. . Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Benzoic Acid ; benzoesyre er et naturligt konserveringsmiddel. Findes i vores flydende hårbalsam

  • Benzyl Alcohol ; Benzylalkohol er en naturlig ingrediens. Mange planter, frugter og te har denne som en komponent, ligesom æteriske olier som jasmin, hyacint og ylang-ylang også indeholder denne duft naturligt. Benzylalkohol kan anvendes både som konserverende ingrediens såvel som duftkomponent. . Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Benzyl salicylate ; Er en naturlig duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier. Findes bla. I ylang-ylang. Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Beta-carotene ( ci75130 ) ; Naturligt farvestof fra bla. Gulerod

  • Btms (Behentrimonium Methosulfate/Cetearyl Alcohol) ; BTMS er naturligt afledt af rapsolie. Er en blødgørende voks, som vi anvender i vores shampoo og balsam bare.  

  • Butyrospermum parkii Butter * ; Økologisk sheasmør, som vi anvender I flere af vores produkter. Lige fra cremer til shampoobare. Har en dejlig blødgørende virkning og rig på plejende olier.

  • Calendula officinalis ; Morgenfrue. Er en kendt ingrediens I den vestlige urtemedicin. Bruges for sine plejende og helende egenskaber. Tilsættes i vores sæbe og hudcreme.

  • Calluna vulgaris (lyng); Bruges som pynt på vores gardeniasæbe

  • Cannabis sativa oil*, Hampefrøolie er en utrolig vitaminfyldt nærende olie for huden. Vi tilsætter denne olie i vores neutrale sæbe, for sine plejende egenskaber.

  • Caprylyl/Capryl Glucoside ; Er en meget mildt vaskeaktiv ingrediens, som desuden tilfører produktet et fint skum og fugt til hud og hår. Anvendes i vores flydende shampoo

  • Centaurea cyanus ; Blå kornblomst, som vi anvender som pynt på vores produkter.

  •  Cera Alba * ; Økologisk Bivoks fra EU. Bierne lever i fjerne dal områder, for at sikre at de ikke har kontakt med pesticider. Er certificeret af soil association UK. Findes i vores Sejerø / baby salve og læbebalsam

  • Cetearyl Alcohol ; Plantebaseret fedtstof ( fra bla. Sukkerroer ), som giver creme og lotion en blød konsistens og gør den let at smøre ud. Findes i vores flydende hårbalsam.

  • Cetyl Alcohol ; Fast, fed alkohol, udvundet af planter. Bruges som emulgator og blødgørende stof. Den virker også som fortykker og bærestof for andre ingredienser.

  • CI17200 ; Rød farve der også er kendt under navnet Red 33. Anvendes bla. Til osteskorpers røde farve, mundskyl med mere. Denne farve findes i vores sæber og hudcremer.

  • CI60730 ; Lilla pigment som vi anvender i vores sæbe. Også kendt under navnet EXT D & C VIOLET

  • ci77491 (mineral pigment) ; Rød jernoxid/farve. Jernoxider er kemiske forbindelser sammensat af jern og ilt. Alt i alt er der seksten kendte jernoxider og oxyhydroxider. En naturlig rød jernoxid er rust. Anvendes som farve i hair crystal Red. Farven er klassificeret som sikker til brug i kosmetik.

  • ci77492 (mineral pigment) ; Gul jernoxid/farve. Jernoxider er kemiske forbindelser sammensat af jern og ilt. Alt i alt er der seksten kendte jernoxider og oxyhydroxider. En naturlig rød jernoxid er rust. Anvendes som farve i hair crystal yellow. Farven er klassificeret som sikker til brug i kosmetik.

  • CITRAL ; Er en naturlig duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier.Findes bla. Æterisk citron olie. Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Citrit acid ; Citronsyre. Anvendes som naturlig konservering eller/og som PH regulator.

  •  CITRONELLOL; Er en naturlig duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier. Findes bla. Naturligt i appelsin olie. Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Citrus limon ( Dried sliced ) ; Tørrede citron skiver. Bruges til pynt på vores produkter.

  • Citrus Limonum oil* ; Økologisk æterisk citronolie. Virker opfriskende, rensende, sammentrækkende og stimulerer blodcirkulationen. Vi bruger denne olie i vores hudcremer.

  • Citrus Nobilis peel oil* ; Økologisk æterisk mandarinolie fra rød mandarin. Virker styrkende og blødgørende samt modvirker blodsprængninger. Velegnet til tør, moden og sensitiv hud. Anvendes i flere af vores produkter-

  • Citrus Sinensis oil *; Økologisk æterisk Appelsinolie fra Sød appelsin. Virker styrkende og blødgørende samt modvirker blodsprængninger. Velegnet til tør, moden og sensitiv hud. Anvendes i flere af vores produkter-

  • Cocamidopropyl Betaine ; Cocamidopropyl betain er et skumdannende/vaskeaktivt stof (tensid), som kan udvindes fra en lang række forskellige olier, bla. Kokosolie. Finde i vores flydende shampoo.

  • Coco-Glucoside ; Vaskeaktiv/rensende og blødgørende ingrediens, udledt af fra naturlige vegetabilske fedtsyrer og sukker. Findes i flere af vores produkter

  • Coconut Alcohol ; "Kokosnød Alkohol" er en blanding af naturlige fedtalkoholer afledt af kokos-syre.

  • Cocos Nucifera Oil* ; Kokosolie som udvindes fra kernerne af frøene fra kokospalmen, Cocos nucifera. Denne olie er Økologisk certificeret af Soil association UK. Funktion (er): Anvendes som grundolie i vores Sejerø sæber, og shampoo bar classic. Olien har skønne blødgørende egenskaber og give sæbe shampoo et fint hvidt skum. Har desuden gode egenskaber for pleje af tør/ irriteret hud, hvorfor den også findes i vores salver, cremer og læbebalsam.

  • Decyl Glucoside;  Decylglucosid er et glucosebaseret overfladeaktivt middel, der almindeligvis anvendes i shampoo og kropsvask.

  • Dehydroacetic Acid ; dehydroeddikesyre er en organisk ingrediens. Anvendes som konserveringsmiddel i vores hudcremer.

  • Desiccated coconut* ; Økologisk Revet Kokos nød ( kokosmel ) – anvendes som skrub / ex foliant i vores sæbe – sommerstrand

  • D-Panthenol (Pro-Vitamin B5) ; Ved kontakt med huden omdannes til vitamin B5, som er nødvendigt for at huden kan fungere optimalt. Virker regenererende, reparerende, fugtighedsbevarende og beskyttende på hud og hår. Findes i vores shampoo bar classic.

  • Fragrance (parfum) / ** ; Mærket med de to ** betyder af dennne Duftolie er fri for de 26 deklarationspligtige duftstoffer.

  • Geraniol ; Er en naturlig duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier. Findes bla. Naturligt i æterisk lavendel olie. . Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Glycerin * ;  Økologisk udvundet. Glycerin virker blødgørende og fugtighedsbevarende. Fremstillet af vegetabilske fedtstoffer. Findes i flere af vores flydende produkter

  • Glyceryl Oleate ; Er en emulgator, som er fremstillet af vegetabilske olier. Findes i vores flydende shampoo

  • Glyceryl Stearate ; Er en emulgator, som er fremstillet af vegetabilske olier. Findes i vores flydende shampoo og hudcremer

  • Helianthus annuus oil* ; Økologisk solsikke olie. Anvendes for sine blødgørende og plejende egenskaber. Har et højt indhold af E-vitamin, som er en vigtig vitamin for både hud og hår.

  • Hippophae Rhamnoides ( dried berries) * ; Økologisk havtonbær. Anvendes som struktur/mild skrub i vores sæben nordens citron.

  • Hippophae Rhamnoides oil ; havtornolie har et højt indhold af antioxidanter (karotenoider), vitaminer og mineraler. Vi anvender den koncentrere olie i vores salver som helende element ved irriteret hud, i vores læbebalsam og sæber. Har desuden en skøn fugtgivende effekt.

  • Hydroxycitronellal ; Er en naturlig duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier. Findes bla. Naturligt i æterisk lavendel olie. . Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Lactic Acid ; Mælkesyre. Naturlig syre udvundet fra gæring af vegetabilsk stivelse. PH-stabilisator og virker udglattende. Findes i vores hudcremer og flydende balsam.

  • Lanolin ; Renset fedt fra uld. Hudvenlig emulgator, der giver en hudbeskyttende, fugtgitvende og vand afvisende barriere.  Findes i vores salver.

  • Lauryl Betaine ;  Mildt skumgivende / vaskeaktiv ingrediens. Findes i vores babybad

  • Lauryl Glucoside ; Mild tenside  / vaskeaktiv ingrediens, som er en forbindelse mellem den naturlige glutaminsyre og naturlig kokosfedsyre.

  • Lavandula officinalis ( lavender flower / powder / petals) ; Lavendel blomster

  • Lavandula officinalis oil* ; Økologisk Lavendel olie. En af de mest populære og sikre æteriske olier, meget anvendt. Antiseptisk og helende. Lavendel beroliger, frisker op, giver energi og løfter sindet. Fugtighedsgivende og beroligende. Vi anvender denne olie i flere af vores produkter, for sine plejende/helende egenskaber, samt for sin duft. Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst i ingrediens listen under hvert produkt.

  • Levulinic Acid ; Naturlig konserverende ingrediens. Findes i flere af vores produkter

  • Limonene ; Er en naturlig duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier. Findes bla. Naturligt i citron. Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst ingrediens listen under hvert produkt.

  • Linalool ; Er en naturlig duftkomponent, der findes i forskellige æteriske olier, samt duft olier.Findes bla. Naturlige i appelsin Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst ingrediens listen under hvert produkt.

  • Linum usitatissimum Seed Oil * ;  Økologisk hørfrø har et meget højt indhold af anti-oxidant Vitamin E. Økologisk hørfrø tilsættes i vores cremer, for sine hudstyrkende egenskaber. 

  • Macrocystis pyrifera ( kelp,havtang) ; Kelp har et højt indhold af magnesium, som hud og hår har brug for, for at forblive stærkt og sundt. Findes i vores shampoo bar havtang/citrus ( classic )

  • Mangifera indica ; Mangosmør. Plantefedt udvundet fra mango frugt kerner, som plejer og beskytter hud og hår. Findes i flere produkter.

  • Maris Sal (Dead Sea Salt) ; Det Døde Hav er kendt for sit rige indhold af naturlige mineraler, Saltet indeholder 21 forskellige mineraler, hvoraf de 12 ikke findes i andet salt. Den store koncentration af Magnesium og Calcium har en fugtighedsbevarende, antirynkende og blødgørende effekt på huden. Mineraler er vigtige for hele kroppen og en god måde at optage disse mineraler på er gennem huden.

  • Mel ( honey powder ) ; Ren honning, der anvendes for sine plejende og helende egenskaber. Findes i vores honning sæbe.

  • Mentha Arvensis oil*; Økologisk mynte olie, fra Agermynte / kornmynte. . Antibakteriel. Tilsættes for sin duft, naturlige egenskaber samt forfriskende virkning på sindet. Findes i vores mynte sæbe

  • Mentha Piperita leaf powder ; Pebermynte pulver. Tilsættes som naturlig farvekomponent I myntesæben, samt for at tilføje naturligt plejende egenskaber fra planten.

  • Mica Pigment (ci77019, ci77891, ci77491, ci77742) ; MICA Glimmer baseret lilla pigment

  • Mica Pigment (ci77019, ci77891, ci77742, ci77499, ci77861), MICA Glimmer baseret blå pigment

  • Olea Europaea (Olive) Fruit Oil* ;  Økologisk olivenolie. Anvendes for sine fugtgivende og plejende egenskaber. Findes i flere af vores produkter

  • Parfum ; Parfume / duft – OBS ved parfume allergi. Ej heller bør parfume, duftolier eller æteriske olier anvendes til børn under 3 år. Vi oplyser altid hvis vores produkter indeholder en eller flere af de 26 deklarations pligtige duftstoffer. De står nævnt sidst ingrediens listen under hvert produkt.

  • Pelargonium Graveolens oil * ; Økologisk æterisk Geraniumolie.  Anvendes for sin duft, såvel for sine naturlige plejende egenskaber. Findes i flere produkter.

  • Phenoxyethanol ;  Phenoxyethanol er et konserveringsmiddel, der anvendes i kosmetik og personlig pleje.

  • Prunus Amygdalus Dulcis*´( Prunus dulcis ) ; Økologisk Mandelolie. Righoldig olie, beskyttende og fugtgivende. Højt indhold af vitaminer med anti-oxidant effekt. Anvendes for sine blødgørende og plejende egenskaber.

  • Prunus armeniaca (Apricot fruit powder) ; Abrikos frugt pulver er rig på vitamin A, C-vitamin, kalium, jern, fosfor og calcium. Giver frisk abrikos duft og har forfriskende egenskaber. Findes i vores hair crystal yellow.

  • Prunus avium seed Oil ; Kirsebærkerne olie. Anvendes for sin fugtgivende og blødgørende virkning.

  • Rhassoul clay ; Rasul/Rhassoul ler, også kendt som marokkansk sæbejord, det udvindes nemlig af lavajord og laves om til en slags sæbespåner. Vi anvender rasul pulver som et af grundelementerne i hair crystal bar, for sin naturligt rensende og blødgørende effekt.

  • Ricinus communis * ; Økologisk ricinus olie ( castor olie ). En fed plejende olie, det har gode fugtgivende og plejende ingredienser for hud og har. Findes i flere af vores produkter.

  • Rosa Canina (Rose hip) seed oil ; Hybenkerneolie.  Anvendes for sine plejende og blødgørende egenskaber.

  • Rubus Idaeus seed Oil ; Hindbærkerneolie ; Anvendes for sine plejende og blødgørende egenskaber.

  • Silk Amino Acids ; Silkaminosyre, også kendt som Sericin, er et naturligt vandopløseligt glycoprotein ekstraheret af rå silke. Det bruges som tilsætningsstof i hud- og hårplejeprodukter på grund af dets høje niveauer af serin, som har fremragende fugtbevarende egenskaber. Som vandbaseret additiv bruges det til at give en beskyttende barriere og silkeagtig følelse til lotioner, sæber, hår og hudplejeprodukter.

  • Silk Mica (mica shimmer )

  • Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil* ; Økologisk jojoba kerne olie. Anvendes for sine plejende og blødgørende egenskaber.

  • Sodium Benzoate ; Natriumbenzoat er natriumsaltet af Benzoesyre. Det er tilladt som tilsætningsstof i levnedsmidler, hvor det bliver oplyst på deklarationen med angivelse af det tilsvarende E-nummer: E 211. Vi anvender det som konserverende ingrediens.

  • Sodium Coco sulphate ; Mild sulfat. Vaskeaktiv / rensende ingrediens. Fremstillet af kokos olie

  • Sodium Hydroxide ; Lud. Anvendes til at “forsæbe” vores olier. Alt lud er neutraliseres under fremstillingen.

  • Sodium lactate ; Vegetabilsk salt. Giver vores sæber / shampoo bare , “hårdhed”, så barene holder længere.

  • Sodium Levulinate ; Konserververende ingrediens, udvundet af Levulinsyre

  • Sodium Phytate ; Mild askeaktiv / rensende ingrediens

  •  Sodium Stearoyl Glutamate ; Mild blødgørende ingrediens. Anvendes typisk i hårbalsam

  • Sucrose Stearate ; Emulgator. Blødgørende og fugtgivende effekt.

  • Theobroma Cocoa (seed butter) *. Økologisk Kakaosmør. Fugter hud og hår, og plejer med et væld af vitaminer og mineraler. Har en karakteristisk duft af chokolade.

  • Thymus Vulgaris (Thyme) oil* ; Økologisk æterisk Timian olie. Virker inflammationshæmmende og antiseptisk. Særligt Velegnet til fedtet og uren hud / hår. Anvendes for sine plejende egenskaber samt for sin dejligt urte duft.

  • Tocopherol –Vitamin E. Effektiv Anti-oxidant. Antioxidanter beskytter vigtige cellestrukturer ved at neutralisere molekyler kaldet "frie radikaler ". Frie radikaler er ustabile molekyler, som dannes ved f.eks forurening, rygning, stress, solbadning og solarium. Bruges også som konserverende ingrediens.

  • Triticum aestivum* ; Økologisk Hvedekimsolie. Anvendes for sine plejende og blødgørende egenskaber.

  • Urtica Dioica (Nettle) powder ; Brændenælde. Anvendes for sine plejende egenskaber I hair crystal bar green.

  • Vaccinium Macrocarpon ; Tranebær. Anvendes for sine plejende egenskaber I hair crystal bar red.

  • Xantham Gum ; Emulgator og stabilisator, udvundet ved en naturlig gæringsprocess.

Miljøvenligpakning