Hvor kommer vores bomuld fra ?

Oprettet d.

Hvor kommer vores bomuld fra ?

Vi forpligter os til at minimere vores miljøpåvirkning så meget som overhovedet muligt!

 Derfor er vi også meget opmærksom på at samarbejde med de råvarer producenter, der producerer og fremstiller, så tæt på som muligt, hvor råvaren kommer fra (bliver dyrket).

Dette er særligt for at minimere transporten, så råvarerne ikke sendes yderligere rundt i verden, til videre forarbejdning.

Vi er obs på at råvarerne færdig-produceres endeligt, samme sted som de dyrkes!

Vi har derfor et tæt samarbejde med flere virksomheder i mange forskellige lande.

  • Vores bomuldsprodukter får vi fra certificeret producenter i Kina. Disse producent er GOTS certificeret, hvilket betyder at de er underlagt nogle særlige krav og kontrol, til både dyrkning/produktionen og forarbejdning af bomuld, samt krav til de ansattes arbejdsforhold.  Bomuld er et lidt kontroversielt emne, da bomuldsproduktion har og til dels endnu er, en af de store faktorer, når det omhandler forurening med pesticider. Derfor mener vi at det er vigtigt at "presse" produktionen i en bæredygtig retning, ved netop at efterspørge økologisk dyrket bomuld.

Vi arbejder på en endnu mere bæredygtig udgave af vores bomuldsprodukter, nemlig genanvendt bomuld. Ved genanvendt bomuld produceres der ikke nyt bomuld til produkterne, men "gamle" tekstiler genanvendes i stedet. Vi håber at dette vil lykkes i fremtiden, men indtil da anvender vi GOTS certificeret bomuld.

Yderligere får vi ALTID transporteret vores produkter med tog for at minimere CO2-udslippet så meget som muligt. Tog transport har et co2 udslip på 37g pr.km*. Til sammeligning har skib 170g pr. km* og fly 223g pr. km* (*kilde GreenMatch.dk )

GOTS Licens leverandør nummeret vil fremgå på produktlabel over stregkoden.
Du kan læse meget mere omkring GOTS via linket lige her ; GOTS the leading organic textile standard - GOTS (global-standard.org)