Hvorfor har vi ændret vores materiale til shampoo børsten ?

Oprettet d.

Hvorfor har vi ændret vores materiale til shampoo børsten ?

Hos Lundegaardens er vi hele tiden opmærksom på at finde de mest bæredygtige alternativer til vores produkter, hvor både produkt, anvendelse og materiale går hånd i hånd.

Vi udvikler i samarbejde med vores leverandører hele tiden vores produkter, for at de skal leve op til de bedste standarder.

Derfor fremstilles vores populærer shampoo børster nu af ren biobaseret TPE materiale, som er et mere bæredygtigt alternativ til silikone.

TPE er "det nye grønne " alternativ, og fremstillet af syntetiske plast polymer ligesom LSR / silikone, Derfor minder de materiale mæssigt meget om hinanden. Både af udseende og berøring.

TPE anvendes desuden til mange børneprodukter, bide-ringe, sutter, legetøj med mere, samt til produkter der kommer i berøring med fødevare, da det er et fuldstændig sikkert materiale.

 

TPE (thermosetting polymer) va. Silikone LSR ( silikone / Liquid silicone rubber)

TPE har følgende fordele kontra silikone:

  • 100 % Genanvendelighed ( kan efter endt brug sorteres som blød plast og genanvendes)  Silikone kan IKKE genanvendes.
  • Mindre energiforbrug til produktion end LSR ( silikone / Liquid silicone rubber) Silikone har et højere energiforbrug ved produktionen = større CO2 udledning
  • TPE har Genformnings-muligheder. Silikone kan ikke genanvendes efter at det er færdigstøbt i sin form
  • TPE har Kortere støbecyklusser ( mindre energiforbrug)
  • TPE har Større antal to-shot støbningsmuligheder ( kan efter endt brug genanvendes til "nye" produkter)

    Eneste "ulempe" er at TPE kan være mere modtagelig overfor høje temperaturer, hvilket vi i samarbejde med vores producent har vurderet ikke vil være noget problem med denne produkt-type. Yderligere kan TPE ved vedvarende tryk få trykmærker.
     

Vi har selvfølgelig fået LFGB testet vores børster, for at sikre at de levere op til den europæiske standard EN 1186-1:2002 & EN 1186-3:2002